Darmowa wysyłka od 200ZL i 30 dni darmowych zwrotów

My, CIMALP jesteśmy właścicielami serwisu https://www.cimalp.pl/pl/. Jesteśmy zobowiązani do ochrony Państwa prywatności i bezpieczeństwa. Wszelkie informacje, które sa jako użytkownik strony internetowej są otrzymywane, przechowywane i zarządzane przez nas zgodnie z naszą polityką prywatności i bezpieczeństwa wyszczególnioną poniżej, która jest zgodna z europejskimi i polskimi przepisami. Korzystając z naszej strony internetowej, wyrażają Państwo zgodę na niniejszą politykę oraz na wykorzystanie plików cookie zgodnie z warunkami określonymi w niniejszej polityce.

Niniejsza Polityka prywatności wyjaśnia, w jaki sposób CIMALP ("My/Nas/Nasze") gromadzi, przechowuje i wykorzystuje Państwa dane osobowe podczas przeglądania i korzystania z witryny internetowej https://www.cimalp.pl/pl/ ("Witryna") oraz podczas przekazywania nam swoich danych osobowych. Prosimy o dokładne zapoznanie się z niniejszą Polityką Prywatności.

Uzyskując dostęp, przeglądając lub w inny sposób korzystając z Witryny potwierdzasz, że przeczytałeś, zrozumiałeś i akceptujesz niniejszą Politykę Prywatności. Jeśli nie zgadzasz się z jakąkolwiek częścią niniejszej Polityki Prywatności, nie wolno Ci korzystać z Witryny.

Nasz oficjalny adres firmy to: 

30 Rue de la Roche - 26320 SAINT-MARCEL-LES-VALENCE - Francja

Szanujemy Państwa prawo do prywatności i zobowiązujemy się do jego zachowania. Gromadzimy, przechowujemy i przetwarzamy Państwa dane osobowe wyłącznie zgodnie z ogólną ustawą o ochronie danych osobowych, która weszła w życie 25 maja 2018 roku.

Mogą Państwo surfować po naszej stronie internetowej bez podawania swojego nazwiska lub innych danych osobowych. Wszelkie zebrane dane są analizowane wyłącznie w celach statystycznych i służą do ulepszania naszych ofert. Ty jako użytkownik pozostajesz całkowicie anonimowy.

Dane osobowe są zbierane tylko wtedy, gdy podają je Państwo w celu dokonania transakcji pomiędzy Państwem a nami lub przy zakładaniu konta klienta albo przy zapisie do naszego newslettera. Dane te są wykorzystywane wyłącznie w celu rozliczenia umowy i realizacji Państwa zapytań. Po całkowitym rozliczeniu umowy i całkowitej zapłacie za towar, Państwa dane są zapisywane z uwzględnieniem okresów przechowywania zgodnie z przepisami prawa handlowego i podatkowego. Po upływie tego okresu dane są usuwane.

Jeśli odpowiedzą Państwo na promocję lub konkurs, poprosimy o podanie imienia i nazwiska, adresu i adresu e-mail. Używamy tych informacji do przeprowadzenia akcji, ujawnienia zwycięzcy (zwycięzców) oraz do pomiaru reakcji na nasze kampanie marketingowe. 

Po zawarciu umowy Państwa adres e-mail jest wykorzystywany wyłącznie do celów reklamowych w formie naszego newslettera, jeżeli wyrazili Państwo zgodę na otrzymywanie naszego elektronicznego newslettera. W każdej chwili mogą Państwo zrezygnować z otrzymywania newslettera poprzez link umieszczony w newsletterze lub mogą nas Państwo o tym poinformować wysyłając e-mail na adres https://www.cimalp.pl/pl/contact-us. Po otrzymaniu takiego powiadomienia niezwłocznie usuniemy Państwa adres e-mail.

Dane osobowe, które podają Państwo podczas rejestracji jako klient, mogą być w każdej chwili przeglądane i zmieniane przez Państwa w sekcji " Logowanie" na stronie internetowej.

Udostępniamy Państwa dane tylko w następujących okolicznościach: agentom (w tym biurom informacji kredytowej, agencjom rozliczającym karty kredytowe, firmom transportowym/logistycznym oraz naszemu zewnętrznemu dostawcy usług dla klientów), jeśli i kiedy nasza firma zostanie sprzedana lub zakupiona przez inną firmę lub zewnętrznym agencjom badawczym w celu przeprowadzenia badań dotyczących naszych własnych towarów i usług. Nigdy nie przekażemy Państwa danych osobom trzecim w celach marketingowych.

Jeśli hasło zostało wybrane lub otrzymane trzeba traktować te informacje jako poufne i są Państwo odpowiedzialni za wszelkie działania, które mają miejsce w ramach Państwa konta. Nie ponosimy odpowiedzialności za jakiekolwiek straty lub szkody, które mogą powstać w wyniku niezachowania przez Państwa poufności hasła lub innych informacji dotyczących konta.

Międzynarodowy transfer danych

Gromadzone przez nas informacje mogą być przechowywane i przetwarzane w dowolnym z krajów, w których prowadzimy działalność na terenie Uni Europejskiej, a także przekazywane między tymi krajami. W odniesieniu do wszelkich takich transferów będziemy przestrzegać ogólnych przepisów o ochronie danych.

Dostęp do Państwa informacji

Zgodnie z ogólnymi przepisami o ochronie danych, mogą Państwo zażądać dostępu do danych, które przechowujemy na Państwa temat (w tym co jest przetwarzane, gdzie i w jakim celu), aby te dane zostały poprawione, przeniesione do innej organizacji (za darmo) lub usunięte z naszej bazy danych, wysyłając e-mail na adres https://www.cimalp.pl/pl/contact-us

Dostarczymy elektroniczną kopię danych, które przechowujemy na Państwa temat za pośrednictwem poczty elektronicznej tak szybko, jak to będzie możliwe, ale nie dłużej niż 1 miesiąc od daty złożenia wniosku.

Mają Państwo również prawo do zaprzestania gromadzenia tych informacji na Państwa temat oraz do usunięcia wszelkich informacji, które posiadamy na Państwa temat. W przypadku dalszych pytań dotyczących gromadzenia, wykonywania lub wykorzystywania Państwa danych osobowych, prosimy o kontakt z nami. To samo dotyczy żądań korekty Państwa danych osobowych oraz odwołania udzielonych zgód.

Reklamacje

Jeśli uważaja Państwo, że dane osobowe nie zostały zebrane zgodnie z prawem lub nie były przetwarzane zgodnie z ogólnymi przepisami o ochronie danych, masz prawo złożyć skargę do Urzędu Komisji ds. Informacji, odwiedzając stronę : https://ec.europa.eu/info/Ochrona Danych Osobowych | British Council Polska

Bezpieczeństwo

W CIMALP bardzo poważnie podchodzimy do kwestii Państwa bezpieczeństwa online. Pełne informacje o tym, jak chronimy informacje, które Państwo nam przekazują, znajdują się poniżej.

Nasza strona internetowa wykorzystuje najnowsze technologie, aby zapewnić bezpieczną stronę dla transakcji handlu elektronicznego, w tym technologię Transport Layer Security (TLS) dla transakcji płatniczych. TLS to metoda ustanawiania połączenia między jednym komputerem a innym bezpiecznym komputerem. Banki wykorzystują te łącza również w bankowości internetowej. Połączenie TLS można rozpoznać po małej kłódce, która pojawia się w prawym dolnym rogu na pasku menu przeglądarki oraz po pasku adresu, który zaczyna się od "https" zamiast "http". W tym przypadku "S" oznacza "secure".  

Korespondencja e-mail nie jest bezpiecznym środkiem komunikacji, ponieważ jest to tekst w wolnym formacie i nie może być zaszyfrowany. Chociaż stosujemy zaawansowane środki bezpieczeństwa w celu ochrony informacji przed utratą, niewłaściwym wykorzystaniem i zmianami, ze względu na naturę Internetu nie możemy zagwarantować bezpieczeństwa informacji przekazywanych nam przez Internet i nie ponosimy za to odpowiedzialności.

Ciasteczka słynnie znane Cookies 

      Co to są ciasteczka?

"Cookies" to małe pliki tekstowe, które są zapisywane na Państwa komputerze. Nasze sklepy internetowe wykorzystują pliki cookie w celu ulepszenia i zabezpieczenia naszej obecności w Internecie - na przykład w celu usprawnienia nawigacji na naszej platformie. Ponadto pliki cookie pomagają nam analizować częstotliwość odwiedzin naszej strony internetowej oraz ogólną nawigację. Należy pamiętać, że niektóre z tych plików cookie są przesyłane z naszego serwera do Państwa systemu. W większości przypadków są to tzw. ciasteczka sesyjne (session cookies). Sesyjne pliki cookie są automatycznie usuwane z dysku twardego po zakończeniu wizyty w naszych sklepach. Inne pliki cookie pozostają na Państwa komputerze i umożliwiają nam rozpoznanie Państwa komputera podczas następnej wizyty (tzw. "trwałe" pliki cookie). Te pliki cookies pozwalają nam powitać Państwa nazwą użytkownika i oszczędzić ponownego wpisywania hasła oraz wypełniania formularzy z Twoimi danymi przy kolejnych zamówieniach.

      Czy pliki cookie są bezpieczne?

Tak. Informacje przechowywane w plikach cookies są bezpieczne i anonimowe. Nie zawierają żadnych informacji, które mogłyby Państwa zidentyfikować, a bezpieczeństwo konta nigdy nie jest zagrożone. Więcej informacji na temat plików cookie można znaleźć na stronach https://www.pcz.pl/pl/content/informacja-o-plikach-cookieshttps://wszystkoociasteczkach.pl/

      Państwa zgoda

CIMALP używa plików cookies, aby zapewnić jak najlepszy standard usług dla naszych klientów online. Jednakże, jako część naszej polityki prywatności i bezpieczeństwa, wymagamy Państwa zgody na ich użycie.

Obecnie stosujemy politykę "dorozumianej zgody". Oznacza to, że poprzez dalsze korzystanie z naszej strony internetowej zakładamy, że wyrażają Państwo zgodę na używanie przez nas plików cookie, chyba że podejmą Państwo określone kroki w celu rezygnacji z ich używania. 

Jeśli nie wyrażają Państwo zgody na wykorzystywanie plików cookie na stronie, prosimy o zapoznanie się z poniższą sekcją w celu uzyskania dalszych informacji.

      Czy mogę wyłączyć pliki cookie?

Użytkownik ma możliwość zaakceptowania lub odrzucenia plików cookie lub otrzymania powiadomienia za każdym razem, gdy plik cookie ma być użyty, poprzez zmianę ustawień w przeglądarce. Większość przeglądarek pozwala użytkownikowi na zmianę ustawień dotyczących plików cookie. Więcej szczegółów można znaleźć w menu pomocy przeglądarki.

Proszę pamiętać, że wyłączenie plików cookie ograniczy Państwa dostęp do naszej strony internetowej. Jeśli przeglądarka jest ustawiona na wyłączenie wszystkich plików cookie, mogą Państwo nie być w stanie uzyskać dostępu do części strony CIMALP. Jeśli Państwa przeglądarka jest ustawiona tak, aby informowała Państwa, kiedy pliki cookie są używane, będziecie musieli odpowiedzieć "tak", gdy zostaniecie o to poproszeni, aby uzyskać pełny dostęp.

Przesyłając swoje informacje, wyrażacie zgodę na wykorzystanie tych informacji zgodnie z niniejszą Polityką. Jeśli zmienimy naszą Politykę Prywatności, opublikujemy zmiany na tej stronie, a także możemy umieścić powiadomienia na innych stronach witryny, tak abyś mógł być świadomy informacji, które zbieramy i jak je wykorzystujemy przez cały czas. Dalsze korzystanie z usługi będzie oznaczać, że zgadzasz się na wszelkie takie zmiany.